Educatieve visie

MMA heeft voor scholen een gevarieerd aanbod van lessen en workshops, gebaseerd op de muziek-educatieve visie die MMA ontwikkelde in samenwerking met onderwijsdeskundigen.

 

Muziekles op school

De docenten/coaches van MO Music Activation geven muzieklessen op het Primair Onderwijs (vanaf groep 4) en het Voortgezet Onderwijs. In overleg wordt een educatief programma samengesteld van minimaal 10 lessen. De muzieklessen richten zich op Pop, Jazz, Afro-Caribisch, Mediterraans, Arabisch en Turks. In een feestelijke eindpresentatie waarvoor extra publiek kan worden uitgenodigd tonen de kinderen wat er in korte tijd is geleerd.

IMG 8789 Medium

 

Concert en Workshop

In dit concert maken kinderen in een open sfeer kennis met de Afro-Caribische Jazzband Fra Fra Sound. Zij spelen muziek van Suriname, Afrika en het Caribisch gebied, met freestyle improvisaties en solo’s. Door actieve deelname aan het concert, ontstaat er een spannende interactie. Dit wordt afgewisseld met verhalen en anekdotes over de ervaringen van de muzikanten. Sommigen maken al 30 jaar muziek en hebben in vele landen van de wereld opgetreden.