Amsterdam Zuidoost Kids Orkest

AZOKO: een nieuw Afro-Caribisch jeugd- en jongerenorkest in Amsterdam Zuidoost, waar jonge muzikale talenten worden gecoacht door Robin van Geerke en Vincent Henar – muzikanten uit Fra Fra Sound.  

Speel je viool, saxofoon, trompet, bas, percussie, gitaar, keyboard, fluit, klarinet, trombone of drums? Leuk! Heb je niet veel speelervaring? Geen probleem! Om mee te doen is een minimale beheersing van je instrument voldoende. Ook als je slechts kort les hebt (gehad). 
AZOKO richt zich op de volgende stijlen: Surinaams, Antilliaans, West-Afrikaans, reggae, zouk, gospel, R&B, soul en Jazz. De workshops/repetities vinden om de week plaats in het Bijlmer Parktheater.Als klap op de vuurpijl zal AZOKO twee keer per jaar aan vrienden, familieleden en andere leeftijdgenoten hun swingende muziek laten horen.
De musici van Fra Fra Sound zijn ervan overtuigd dat er in Zuidoost veel verborgen muziektalent zit. Ben jij er één van? Geef je dan nu op!

 

Afro-Caribbean Rhythm & Strings

Dit is een oproep aan gevorderde amateur-musici die in een Afro-Caribisch Strijkersorkest willen spelen. Ben jij violist, cellist of contrabassist? Heb je affiniteit met de Afro-Caribische muziek? Meld je dan nu aan! 
Ga mee op ontdekkingsreis langs muziektradities als de Cubaanse charanga en Frans-Antilliaanse walsen. Improviseer samen met andere strijkers tijdens de workshopsessies die worden begeleid door professionele musici van het ensemble Fra Fra Sound. Zij begeleiden het orkest tijdens concerten en presentaties met piano, bas en percussie. Regelmatig worden aan de Afro-Caribische muziek gelieerde gastdocenten uitgenodigd om de deelnemers te inspireren en motiveren.
Het project is een initiatief van Fra Fra Sound en MO Music Activation. Meer informatie vind je op www.momusica.nl, of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nyun Pransun

Nyun Pransun betekent ‘nieuwe aanwas’. Op een speelse manier staat het beleven van zelf muziek maken voorop. Door middel van samenspel maken de kinderen en jongeren kennis met de rijke Afro-Caribische muziektraditie. Kijk naar Nyun Pransun met een optreden in de Meervaart:

Nyun Pransun heeft inmiddels een repertoire van ruim 20 muziekstukken. De arrangementen worden speciaal voor Nyun Pransun geschreven. In het samenspel is aandacht voor improvisatie, solo’s en freestyle. De band treedt regelmatig op en heeft de CD ‘Young in Music’ gemaakt. Ook was Nyun Pransun te zien in het TV programma ‘Willie vindt talent’ van Villa Achterwerk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damsko United Brass Band

Damsko United Brass Band (DUBB) is een multicultureel blaasorkest met ritmesectie voor ambitieuze muziekliefhebber uit Amsterdam en omstreken. Ze spelen muziek uit de Surinaamse, Caribische, Latin, Afrikaanse en Jazztradities. Het orkest krijgt een eigen klank door de originele composities en arrangementen die in de meeste gevallen speciaal voor hen zijn gemaakt, met veel ruimte voor improvisatie. Het orkest is vier tot zes keer per jaar te horen en te zien op uiteenlopende festivals en podia in Amsterdam en daarbuiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dutch Caribbean Groove Orchestra

Het Dutch Caribbean Groove Orchestra (DCGO) is een Afro-Caribische muziekwerkplaats in Rotterdam, onder leiding van Michael Simon. Met een combinatie van Afrikaanse, Latin, Amerikaanse, Caribische en Jazz muziek is dit leerproject een platform waar muziekliefhebbers ongeacht hun opleidingsniveau terecht kunnen om samen met plezier muziek te maken.

"Onze boodschap is het leven te vieren en intens te beleven door mensen te raken en te verenigen in de muziek. Muziek is kleurenblind; muziek overstijgt de barrières van geslacht, leeftijd, afkomst of religie en brengt mensen tezamen. Muziek is een taal die door alle mensen wordt verstaan. Het DCGO wil de harten van mensen over de gehele wereld raken door het spelen van jazzy klanken"- Michel Simon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra Fra Sound

MMA is een initiatief van de Afro-Caribische Jazzband Fra Fra Sound, opgericht in 1980 (www.frafrasound.com). De musici en diverse gastdocenten begeleiden en coachen de workshoporkesten van MMA.

Fra Fra Sound vermengt jazz, Afrikaanse ritmes, dansmuziek uit het Caribisch gebied en Surinaamse Kaseko en brengt een breed scala aan melodieën, grooves en thema’s uit verschillende culturen in een jazzsetting samen. Tijdens de wereld tournees die Fra Fra Sound maakt brengt zij muziekstijlen van uiteenlopende tradities bijeen tot één unieke sound.

 

CD's

De ontwikkkeling en prestaties van zowel Nyun Pransun als Damsko United Brass Band zijn te beluisteren op CD, de bands hebben in de studio muziek opgenomen voor hun eerste album. Interesse? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en vermeld uw keuze, dan sturen wij de CD per post op voor 10 euro incl porto in Nederland.